Die goeie ouwe tijd ...

Aad Vis:
Met je broodtrommel
onder de snelbinders

Aad – Malenstein Ede – over nostalgie in Ede…

“ Ede West
Al vroeg in de ochtend zaten zij op hun fiets, op weg naar het werk. De broodtrommel onder de snelbinders die aan het einde van de dag weer leeg mee naar huis ging.
Het was nog aardig rustig op de weg, enkel de krantenjongen kwam men tegen. Zelf was de krantenjongen gewend om vroeg ze bed uit te komen, maar hij keek met respect naar de mannen op de fiets. Want hij wist waar ze heen gingen en wat hun doel was.

De fietstocht ging door Ede West naar het grote groen/gele bedrijfspand op het industrieterrein van Ede, daar werd men opgewacht door de “grote jongens”. Zij waren de chauffeurs van het groen/gele gevaarte die s’-morgens vroeg al over de wegen denderden. Velen weten het nog wel die tijd, ook zij reden op die fiets door Ede West op weg naar hun werk. Sommige waren de chauffeurs, sommige werkten in de loods of op kantoor. Een enkeling had een werkplek in de kantine en zorgde ervoor dat niemand iets te kort kwam in zijn of haar pauze.
s’-Avonds fietste men weer naar Ede West, op weg naar huis. De schemer viel over Ede West, bij sommige huizen brandde er nog licht en werd er nog na gepraat over de dag. Anderen lagen al vroeg op bed, wij weten nu waarom.
Om de volgende ochtend heel vroeg door Ede West te fietsen op weg naar het werk, waar de “grote jongens” in het groen/geel stond te wachten voor een nieuwe dag.

En de krantenjongen?!?
Die fietste elke ochtend vroeg met z’n kranten door de Indische en Bloemen buurt en droomde dat hij later ook op die groen/gele truck mocht rijden. “

Klik op het logo om naar Malenstein Ede te gaan.