Die goeie ouwe tijd ...

Fred Charité :
ik ben al haast 44 jaar
vertegenwoordiger bij Kok-Ede
en nu Deli XL

Fred: Kok Ede en zijn klanten waren één grote familie

“  Ik heb de eerste huisbeurs in de kantine aan de Frankeneng nog meegemaakt. Dat was in 1974 of 1975, bestaande uit 6 marktkraampjes, waar de firma Hoogenboom er ook één van had.
De beurs duurde drie volle weken.

Toen ik mijn rayon als vertegenwoordiger van Kok Ede in Friesland van Rense Alkema overnam in 1986, werden er nog handgeschreven kaartjes rondgestuurd voor de afspraken en elke order werd handmatig opgenomen. Het was vaak het hoogtepunt van de week als er in een bejaarden- of verpleeghuis de vertegenwoordiger van Kok Ede langs kwam!!
Friesland was destijds voor de volle 100% klant bij Kok Ede. En niet in de laatste plaats door de Irma puddingpoeders!

Ik heb in die 44 jaar jaar veel zien veranderen, wat dat betreft gaat de tijd razend snel. Vele hoogtepunten meegemaakt maar ook vele verdrietige.

Mijnheer Kok was een vriendelijke man die alles wist van zijn personeel, en ook bij iedereen nadrukkelijk betrokken was. Bedenk nu weer hoe leuk het was tijdens die huisbeurs. De hele buitendienst van Kok Ede logeerde tijdens de beursdagen bij de Rustende Jager in Otterloo.
Jo Stakenborg, de vertegenwoordiger uit Limburg, nam dan zijn elektronisch orgel mee om ’s avonds muziek te maken. We genoten ervan, o.a. Johan Ratelband, Gerard Blankenaauw en Han Kolkena.

Kok Ede en zijn klanten waren één grote familie, bijeen gehouden door voor die tijd hele markante figuren. Een daarvan was Meindert Feenstra, ondertussen ook alweer 25 jaar dood. Meindert werd door meneer Kok op handen gedragen als voorzitter van de koksvereniging Friesland. Niemand haalde het in zijn hoofd om van leverancier te veranderen als Meindert het niet goed vond!! Toen ik het rayon Friesland overnam in 1986 werd dan ook eerst door onze toenmalige directeur Frans Rikkers, aan meneer Feenstra gevraagd, of hij het goed vond…  “

De laatste foto van de buitendienst van Kok Ede in 1987 voor de deur van Beaumet in Epernay.